1.09.2020 г., 18:48 ч.

От обич до омраза... 

  Поезия » Любовна
535 6 3

Омръзва ми от тебе и от мене си.

Понякога дотолкова - до лудост,

че нашата любовта е срамна ерес,

а всъщност е едно красиво чудо...

И без да искам правя заклинания

от някакви магьоснически фрази.

Ругая и гневя по разписание.

Научих щом обичам, че ще мразя.

Превърнах се в проклетник по неволя.

Подреждам се във хаос и разруха.

Намирам облекчение във болест

и свикнах да живея само с духове.

Направен съм от мъка и тревога.

Душа си ми, кръвта и моя плът. 

Омръзна ми! Повярвай ми! За Бога!

И грях да си, обичам те до смърт!

 

Стихопат.

Danny Diester 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??