От пистата, наречена - Живот
От пистата, наречена - Живот,
като птици със стоманени крила,
годините бавно издигат се
и отлитат една по една.
Пистата постепенно опустява.
Спуска се над нея здрач.
Там някъде във края
останал е прегърбен изпращач.
Загледан тъжно в небето
след годините отлетели,
след себе си оставили му спомените -
две завихрени ленти бели.
© Никола Яндов Всички права запазени