12.08.2008 г., 13:15 ч.

От този свят без нищо си отиваш 

  Поезия » Друга
696 0 22

От този свят без нищо си отиваш.

Разплита се животът в непотребна кал.

Не взимаш болката, и радостта не

    взимаш,

какво от туй, че честно си живял.

 

Не взимаш нищо, никаква награда

за мъката, поднесена от този свят.

И равен си пред портите на Ада,

щом тихичко настъпи твоя час.

 

Не взимаш нищо, но оставаш,

тежко бреме във една сълза.

Остава пламъкът, и споменът остава,

натежал в душата - ледена искра.

 

Остават думите неказани и тихи,

и дланите, изтрили парещата пот.

Умират птиците, удавени в смеха си,

пред Райските врати на Бог.

© Сияна Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??