18.02.2018 г., 18:48 ч.

Отчаяние 

  Поезия » Философска
318 0 0

 

Когато си на педя от ръба,

вторачваш се във стъпките повратни.

Броиш нахапаните резенчета плод,

преглъщаш залъци корави – костеливи ядки.

Не си единствен, други преди теб

на сляпо са преминали пързалката безкрайна.

Оборваш и тълкуваш отстрани -

„ако съм знаела“ – безсмислена догадка.

Съдбата може би е дала знак,

не сме били за него прозорливи.

Била е щедра, а подир -

подлагала е да се спънеш крак.

Сега какво, очите гаснат в мрак,

страхът те вцепенява и вещае поражение.

Чак до ръба бръсначът на Окам,

ще те спаси с единствено решение.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??