Когато си на педя от ръба,
вторачваш се във стъпките повратни.
Броиш нахапаните резенчета плод,
преглъщаш залъци корави – костеливи ядки.
Не си единствен, други преди теб
на сляпо са преминали пързалката безкрайна.
Оборваш и тълкуваш отстрани -
„ако съм знаела“ – безсмислена догадка.
Съдбата може би е дала знак,
не сме били за него прозорливи.
Била е щедра, а подир -
подлагала е да се спънеш крак.
Сега какво, очите гаснат в мрак,
страхът те вцепенява и вещае поражение.
Чак до ръба бръсначът на Окам,
ще те спаси с единствено решение.
© Христина Комаревска All rights reserved.