12.10.2022 г., 10:01 ч.

Отдавна е изгубил Диоген... 

  Поезия » Философска
208 5 11

Човече дребно – злоба – великан,
венец природен, същество разумно.
А то от завист само увенчан,
вършее тръни – его, като гумно.

В сърцето му вирее кисел трън,
ослите прах разнасят по хармана,
че зер – гнилоч отвътре, а отвън,
главата му е с лаври увенчана.

Отдавна е изгубил Диоген,
фенера си, о гнилост и зараза...
Пази се сам от толкоз възвисен!
Че вдигна Бог ръце и се отказа....

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??