25.06.2008 г., 5:48 ч.

Отхвърлена 

  Поезия » Любовна
477 0 1
 

Обличам роклята си от тъга,

тишината обгръща ме...

Самотата държи ме за ръка,

към страха отново връща ме...

 

Обърнах гръб на щастието

и в безразличието влюбих се,

а иронично се смее нещастието,

че в гора от болка изгубих се...

 

Безплътността целува ме за лека нощ,

меланхолията нежно ме завива,

радостта в гърба заби ми нож

и отчаяние лицето ми покрива...

 

Заспивам от лудост обсебена,

питам се дали това съм аз,

коварността  ми шепне за себе си

и казва ми: Няма път назад!

© Ивона Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Безплътността целува ме за лека нощ,

    меланхолията нежно ме завива,

    радостта в гърба заби ми нож

    и отчаяние лицето ми покрива...

    Браво!
Предложения
: ??:??