21.01.2008 г., 11:43 ч.

Отивам в планината да почивам 

  Поезия » Философска
708 0 11

 

Отивам в планината да почивам.
Любимите си книги да чета.
От гъвкава любов да се опивам.
Да скитам във сиротната гора!

Какви ли вили-самовили
ме чакат, чакат вече там?
И смях, и страст, и свежи сили,
на тях със радост ще отдам!

А може би край пътя, на банкета,
ме чака със косата си смъртта?
Почти невидимо ще ме докосне
и ловко ще ме просне в пропастта!

Какви ли вили-самовили
ме чакат, чакат вече там?
И смях, и грях, и светли сили,
на тях с готовност ще отдам!

И мозъкът ми - моята вселена,
в искри безбройни ще се разлети.
И нищо, нищо няма да остане
от мен, освен един-единствен стих:

"Какви ли вили-самовили
ме чакат, чакат вече там!
И смях, и грях, и светли сили,
на тях със радост ще отдам!"

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??