10.09.2008 г., 23:37 ч.

Отиваш си, лято 

  Поезия » Друга
686 0 6

Отиваш си, лято,

с нежния полъх.

Морето сбогува се -

бурно е, тъжно.

Посреща, изпраща

сезони танцуващи,

но с теб то си пее,

усмихва се, грее.

 

Завих със спомени

дните отминали

в горещите вечери,

в дъждовни дори.

Луната поглеждах

в своите образи.

Мечтаех във нощите,

дори през сълзи.

 

Отиваш си, лято.

Ще чакам отново

пак дните ти цветни

да слееш със мен.

Макар след година.

Дали ще премине

в щастливи усмивки

и с поглед смирен?

 

Изпращам те тъжна,

в съдбата си бродя.

Дано те посрещна

красива тогава!

А не да скърбя,

да плача, да моля.

Ще грее небето

и с теб ще мечтая.

 

Остави  топлината си,

аз ще я пазя,

с букет от прегръдки

на мама ще дам.

Да те посрещне и тя.

Дано оздравее!

В замяна нещо

от мен ще ти дам.

 

Отиваш си, лято,

политаш вълшебно

със птиците в ято

в далечни страни

и с пръсти си вземаш

цветовете красиви.

Вече е есенно...

Ти пак се върни!!!

 

© Ивелина Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много, много ми хареса!
    Много топъл стих! Поздравчета от сърце!
  • красива си, Ивелина...с обич.
  • Ех, лято, лято, къде си ти с топли нежни слънчеви лъчи,
    да галиш моето усмихнато лице...
    ..за някой лятото си отива а за други то си продължава...
    Привет от Bangkok... รักเธอ ประเทศไทย /Обичам Тайланд/

    Evgo
  • Красиво отшумяващо лято в стих!Поздравче!
  • Отиваш си, лято,
    политаш вълшебно

    Като нежно сбогуване...
  • красиво...носталгично...
    ще се върне, Ивелина, но няма да е същото...
    с обич.
Предложения
: ??:??