17.04.2024 г., 12:26 ч.

Откакто сътворено е небето 

  Поезия
217 3 8

В пространството, заключило всемира,

Развъждат се посоки и звезди.

Единствено там свобода намират

Мечтите в извънземните бразди.

Единствено там Малък принц се ражда,

Планетите обхожда със възторг.

Роден от вечната човешка жажда,

Открива нови светове, от Бог

Създадени с вълшебство за неделя.

Тъмата в тях поражда рой мечти –

Развихрени в мъглявини къдели,

Астероиди, към които да летим.

На времето във лоното сурово

Се крие вечността, подпряла гръб

Там, дето всичко винаги е ново.

Вселената за времето е стълб,

Откакто сътворено е небето...

© Диана Фъртунова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Времепространство »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??