4.07.2014 г., 7:40 ч.

Откраднато сърце 

  Поезия » Любовна
530 0 0

Откраднах сърцето си,
скрих го от себе си,
защото не спря да кърви,
превърнало себе си
в брояча на времето,
а жилите в тъжни стрелки.


Брои, отброява,
тиктака и бори се
във ритъм ужасно злочест.
Часовник да беше,
би спрял на секундата
от този болезнен копнеж.

 

Откраднах сърцето си,
скрих го от себе си,
не искам да позволя - 
часовника, в който
превърнало себе си,
да управлява света.

 

Опитах да скрия сърцето
от себе си,
но може би не успях,
то беше откраднато 
без разрешение
от онзи, със който не бях.

 

П.П.

© Преслава Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??