17.11.2016 г., 21:56 ч.

Откровения 

  Поезия » Гражданска
345 0 1
  1. ОТКРОВЕНИЯ

 

Не зная мислите си как да събера-

подплашени са,

като диво стадо...

Къде ще спрат за миг,

дали  ще разбера?

Те вечно търсят

свойто Елдорадо...

 

Изплашени ли са и те

от този свят,

Изгонени ли са  те във дън гората...

Аз знам, че  някой ден

и те ще разберат,

че  няма по –велик  от Сатаната!

 

Че Елдорадото на  нашите мечти,

зад телените мрежи се намира..

Миражи са прехвалените

Свободи !...

И че лъжите

никога не спират!...

 

С едно насилие!

С един велик терор!

Безочливо,

в очите ни навират!

И че Човекът е

натирен във Обор

и във Обора,

Кучешки умира!...

 

Исторята ни,

стои пред нас!

И Идващото не е по- различно!

Защото Истината има

дрезгав глас....

Защото е горчива 

и безлична!

 

Единствено лъжата е

Фурор !

Защото е натруфена и пищна!

Макар,че е за хората Позор..

И никога при нас

не е излишна!

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??