4.12.2021 г., 1:49 ч.

Откровения 

  Поезия » Пейзажна, Философска
571 0 0

Откровения...

 

На облака в златистите дантели

Луната замечтано се люлее...

Къде сега е вятърът?... Къде ли?...

Да духне, да погали, да повее...

 

Нощта е храм свещен за сетивата –

унасят се те в транс и във молитва...

А от безмълвието и от самотата –

един копнеж неосъзнат политва...

 

... Душата е?!... Душата ми се моли:

на Бог, на Божествата, на Всемира...

Тя вярва в чудеса  ли, в що ли,

които в тая бяла нощ намира!...

 

Едно време в морето

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??