1.03.2014 г., 12:35 ч.

Откровено 

  Поезия
504 0 4

Не свиквай със мен, няма да остана - 

родена съм от твоето съзнание.

Ще изсъхна като кръв от стара рана;

да съм твоя твърде късно (или рано) е.


Да бъда себе си със другите забравям,

дори не знам сама коя съм вече.

Еднакво е да имам и да нямам,

щом чакам някой толкова далечен.


Нетрайна съм - това е мойта слабост;

хартиена съм: страница от книга

със разказ, претендиращ за голямост,

от автор със дебют импровизиран...


Не зная към какво и как да тръгна,

не зная как да бъда част от цяло.

Веднъж ми се прииска да се сбъдна.

Но в грешен сън. И знаеш ли... боляло.

 

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??