Слушаш ли думата демокрация
на всеки един от устата,
значи химера е това
при тоз народ в страната.
Гладен и ояден на протест,
размахват лозунги, плакати,
води ги загладен пес
тая сбирщина от демократи!
Където има завист и злоба
мъртвородена е там демокрацията,
живеят криво - ляво всички
с невидимата болест на нацията.
Обсебена е до дъно душата
за много имане - лакомия.
Аз, да бъда! Само Аз!
Защо да бъде Тя, Той,Тия?
Демокрация няма и там,
където играят парите,
новоизлюпени олигарси лъжат,
крадат, яхат фукарите!
Навици отколешни, стари,
през изминали години придобити,
в съдружие със стари другари,
в мътна вода - рибите избити!
Има отсъствие демокрацията
при неукия, прост народ,
върти се в кръг на място,
не намира посока за възход!
Що ли? От къв зор?
Учение? Каква скука?
За полувремето , като отбор,
получават кетап за наука!
Нявга в древна Елада
казана думата ,,Демокрация",
днес доста накуцва
и при тая древна нация!
P.S. Честита 31 годишен преход през блатата към хоризонта, където чака Тя - Демокрацията, но колкото приближаваме хоризонта,толкова Тя се отдалечава...Докога ли...??? Ако съм сбъркал, простете ми Откровенци!
© Никола Яндов Всички права запазени