28.07.2019 г., 21:04 ч.  

Откровено за съкровеното 

  Поезия » Друга
471 0 0

 

На живота колелото все напред се върти,
а житейският часовник с прецизна точност брои,
от Бог дареното ни време в земните ни съдби.
Тленни сме, да, но делата ни нетленното вгражда,
за да може този, който идва след нас да надгражда
и това, което не сме сбъднали в сбъдване да преражда.
От древни времена до наши дни, бяла истина блести,
няма по-щастлив човек от този, който в основи здрави,
непобедима светла вяра, надежда и любов вгради,
и човешкото у човека в себе си завинаги съхрани.
Щастието земно не е в луксозни вили,къщи и коли,пари,
а да оставиш след себе си нетленни сбъднати следи,
в твоите деца и внуци името ти да пребъде и да продължи.
Истинският смисъл на живота е в най-обикновените неща,
да обичаш, да си обичан, да се радваш,че те има на света,
да съхраниш светлото в себе си, да даряваш доброта,
да не плащаш тъмен данък на светската лъскава суета.
Дори когато облак намръщен над теб вали да вярваш,
че най-хубавото предстои и няма непростими вини,
във всеки нов ден да преоткриваш ново начало,
очите си да пазиш винаги от криво огледало,
да ставаш щом падаш и все напред да вървиш,
на съдбата клопките с бяла истина да победиш,
дори и от нулата пак напред да продължиш,
мрака в твоите дни, в светлина да преродиш.

© Кръстина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??