Отново се сформира, парламента.
”Величие”, е новото менте:
Надъхани за рубли елементи,
под сянката… на руското джудже.
Изглежда, че Копейкин го загази!
Яви му се опасен конкурент:
Полковник и един висок гавазин
ще му пригласят в този парламент.
Единият, на Левски се нахвърли
с мазолесто от лапане гласче;
Баща му бил въшлив и яко мърляв,
а той самият, сбъркано момче!
А другият, пък имал фирми двеста.
Източвал ги, когато му е кеф.
Той знаел, как България да блесне
и как да пазим българския лев.
Българийо, това ли доживяхме
да вярваме - на всеки нов келеш!
За теб, герои хиляди умряха,
а днес милеем за - продажна гмеж!
Юри Йовев
Юни 2024 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени