20.05.2009 г., 20:37 ч.

Отпечатък на лапа по кошер... 

  Поезия
1227 0 35

            

            "Когато Любовта ви позове,

              последвайте я, макар пътеките и

              да са тъмни и сурови..."

                           Джубран Халил Джубран

 

Щом разбереш,

че си нямал пътека -

ти вече я виждаш.

В душата си.

Отпечатък от лапа по кошер.

Щом приех

за истина на сетивата си,

перлена нощ,

на деня за разновидност -

тръгнахме.

(знаех си, че съм орисана...)

За да населим

най-самотната къща

със най-пълният миг

от живота ни.

Два чучура вода

върху менци...

И до края душата ти

ще е белязана с цвете...

Между ранна луна

и най-първото слънце...

 

 

 

 

          

             

 

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??