4.05.2014 г., 21:51 ч.

Отплатата на съвестта 

  Поезия » Друга
492 0 0

Невиждани гости

по време на пости,

оставих ги вътре,

а брат ми

врати не залости.

Съвестни бяха

и вино не пиха,

а нощта бе тиха,

те силно душата

ми крехка смутиха.

Бирници търсеха

дълговете

дето ме боляха

и времената скриха,

които в живите

изтляха,

а ветровете

пепелта отвяха.

Аз примирен чаках

тяхната отплата.

© Димитър Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??