15.02.2020 г., 7:49 ч.

Отплувай капитане! 

  Поезия » Хумористична
657 2 6

Отплувай си със твойта лодчица,
Ти жалък морски капитане.
Тук сипвам аз голяма водчица,
пък каквото има, то ще стане...

 

Омръзна ми да чакам аз на кея 
Кога ще ти скимне да се веснеш.
Затуй и тая песен вече ще запея...
Ти с лодката дано се треснеш ;)

 

Друм оттук, изчезвай в полумрака! 
Не ща и да те търся във тълпата.
Адски ми писна вече да те чакам,
Така че ма'ни ми се от главата! 

 

Не ща отдавна приказни сюжети,
Ни стихове и вино в лунна нощ. 
А искам просто някой да се сети
да хвърли вън препълнения кош...

 

Не си мечтая вече за романси, 
Отказах се да чакам серенади.
Ще одъртея редейки пасианси... 
Че не сме вече толкоз млади...

 

А ти се махай, ТИ не си ми нужен! 
Не търся аз красивата лъжа. 
Да ме разбира и цени. Да е умен. 
Ей това си търся аз във мъжа. 

 

Наглед е просто, а иначе е сложно.
Но не е толкоз кратък моят списък, 
С идиот да съм не е май възможно.
Критерий има и никак не е никък.

 

Не ви трябва принца, момичета! 
Не е нужно с лами да се бие.
Защото онези, верните принцове,
са до вас, когато... змеят сте вие...

© Бистра Стоименова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • brinne (Мариана Бусарова), нали, нали Ами така де, не сме тиранозаври, ама си имаме възможности, хихи
  • Иринакис (Ирина Колева), хахахаа.

    ИнаКалина, някои сме и триглави 🙃🙃🙃

    Ирен, абе не знам, за мене списъкът не е толкоз дълъг, ама, знам ли...
  • Знаем какво ценим и какво желаем, докато го не е при нас. После списъкът понякога рЕзко се увеличава. А пък уцелили те някакъв Купидон, забравяш за всички точки от списъка.
  • Абе, капитане, ти не й ли каза на Бистра какво бачкаш?!😁
    Хелоу и другия път първо си ви-то му искай🤪
  • Споко, капитаните отдавна са отплували от тази прокълната земя. Много силно, браво!
  • Двуглав при това
Предложения
: ??:??