Отрова
Ще трябва да си спомня пак
за змиеносеца у мене...
Оная пъргава торба!
Как пак забравих да я взема?
И ето ме сега - смутен,
пред цялото хапливо войнство!
Усмивката неловка - в плен
на костеливи орехи.Безброй са!
А можех чрез една змия
да погна тази грозна паплач...
Пожалих тяхната съдба!
За себе си - не знам да плача.
Сега ме мислят за Христос!
И даже кръста са сковали.
А аз съм Никой - гол и бос.
Не съдя ничие начало.
Разбирам ги и ме боли.
Отнех им тайничко змиите.
Те съскат срещу мен...Уви!
Отровата им ги връхлита!
© Маргарита Петрова Всички права запазени