13.02.2013 г., 14:43 ч.

Отровни бодли 

  Поезия » Друга
962 0 2

Посивяло е небето,

с облаци е то покрито,

клоните на дърветата се преплитат,

птиците по тях кацат и излитат.

 

Бодли върху кожата се увиват,

плъзват се, драскат я и я разкъсват,

отрова в жилите се влива,

по тялото се тя разлива.

 

Прогаря вените,

прогаря нервите,

прогаря мускулите,

прогаря костите.

 

Отровни бодли в плътта се впиват,

стягат се и кръвта проливат,

тече на струйки по малко

и капе ситно и леко.

 

Кръв капе от очите,

кръв капе от ушите,

кръв капе по листата,

кръв капе по цветята.

 

Отровни бодли пробождат,

дълбоко се те забождат,

упорито навътре дълбаят,

със соковете си тровят.

 

Песента на птиците приспива,

дъхът намалява и притихва,

лъчи през облаците проникват,

очите се затварят и заспиват.

 

февруари 2013

© Виталий Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??