9.10.2022 г., 18:16 ч.  

Отсечените липи 

  Поезия » Любовна
746 2 4

ОТСЕЧЕНИТЕ ЛИПИ

 

В отминалия женски май

се влюбих в храсти и дървета,

които дават дъхав чай –

за болчиците в коленете.

 

И в мойта младост притъмня.

Косата ми, макар и бяла,

не пръска шепи светлина –

да видя пътя до превала.

 

Не съм нагазвала в треви,

които от росата трепкат.

Но помня, че снага превих

и вече царствено си кретам.

 

Но ако има нейде Бог,

ще моля да ми върне всичко –

света – изтръпнал от любов,

и теб – когато те обичах.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??