28.11.2018 г., 13:18 ч.

Оттогава 

  Поезия » Любовна
459 0 1

Всеки дъжд е мисъл за теб

(а дъжда така ти отива).

Свежа роза, забравена в пет –

онзи час, в който с теб се откриваме.

 

Онзи ден, в който няма сезони

(няма глас по-топъл от твоя),

в една прегръдка намирам резон

да остана. Наричаш ме: „моя“.

 

(Оттогава), когато изчезва

всичко наоколо, достигам до себе си.

Един поглед до мен ме отвежда,

в него винаги виждам къде съм.

 

А дъждът да спира не иска

(с всяка капка отмива въпросите).

Един в друг уютно се скриваме

с души разголени, боси.

 

Тази среща така заприлича

на останалата част от живота ми.

И не само защото вали,

усещането е за покрив.

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нежен и прочувствен стих, кара читателя да мечтае за любов!
Предложения
: ??:??