24.03.2013 г., 20:48 ч.

Отвори си прозореца, Господи! 

  Поезия » Друга
2973 19 22

Отвори си прозореца, Господи!
Само миг се поспри и послушай...
Изгорихме последните мостове.
А в душите ни бие градушка.

Изоставихме, Господи, себе си
и се втурнахме слепи към Ада –
като диви отчаяни лебеди,
уморили се тихо да страдат.

От кесиите ронят се дните ни,
пожълтели и евтино-леки.
И пилеем ги, Боже. И скитаме.
Без човек да е брат за човека.
 
Ти го знаеш, разбира се, Господи.
Не убягва от взора ти йота.
Ала с право спасяваш ни косвено
след безбройните тъжни Голготи.

Знам, вратата ти чака отворена
да разперим криле за последно.
Ала днес отвори си прозореца
и прати ни очи да прогледнем!

 

© Пепа Петрунова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??