21.09.2008 г., 13:35 ч.

Отвъд 

  Поезия » Гражданска
515 0 5
Отвъд


На Милен

Когато пред "Вратата" се изправиш
и Небитието приеме те отвъд,
в безкраен миг ти земното забравяш -
туй що за теб било тело и плът.

И рее се душата сред звездите,
познала мъдростта на светове,
на близки, на любими сред душите,
тогаз и времето за теб ще спре.

А нейде на прашинка малка,
забравена в небесния всемир
в измами, алчност - ненаситност жалка,
мравуняци боричкат се безспир.

Г. Гълъбов   2 /2000

© Георги Гълъбов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??