1.12.2022 г., 8:46 ч.

Отвъд футбола 

  Поезия » Гражданска
282 1 7

Светът е футбол, тъй твърдят

днес журналисти спортни.

Превзе великата игра

ума на милиони.

 

Забравихме, че идва студ,

а топлото поскъпва.

За ток, храна, гориво - тук

в миг пенсията хвръква.

 

А там, в арабските земи,

модерни стадиони

катарски шейх е построил

плюс град, метро удобно...

 

Цената им, разбрах, била

към двеста милиарда.

Бюджетът в нашата страна

три пъти е по-малък.

 

Там от безплодната земя

арабите нефт вадят

и без проблеми по света

прескъпо го продават.

 

Та мисля си в безсънна нощ

тъй, не политкоректно,

дали арабския разкош

не плащам всекидневно? 

© Димитър Дунеловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??