8.07.2023 г., 8:38 ч.

Отвъд предела на зората 

  Поезия » Любовна
199 1 5

ОТВЪД ПРЕДЕЛА НА ЗОРАТА

 

Аз бродя често в странни светове,

които сетивата ми изострят.

И кътам обичниче – стръкче-две,

поканя ли те там на гости.

 

Едва ли ще те чака впряг коне,

или файтон – във формата на мида.

Но спреш ли покрай мен за миг поне –

навярно по-далече ще отидеш.

 

Ще ти налея чаша летен чай,

а облакът на длан ще те люлее,

При мен царува теменужен май –

недей ме пита никога къде е.

 

Не се нуждае любовта от храм –

сред който вятърът ревнив се киска.

Каквото имам – всичко ще ти дам.

Но моля те – ненужното не искай.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??