15.11.2017 г., 8:46 ч.

По нестинарски 

  Поезия » Философска
784 3 12

По нестинарски въглените газя,
/нали съм огнена жена./
Жаравата?! За мен не е омраза,
а път... Обречена съдба.
Понякога гори ми под нозете.
Болката изригва във сълзи,
но дава и една неземна сила,
сърцето що изпълва със мечти.
И демоните свиват се, побягват,
треперят смачкани в нощта,
в мочурищата на страха нагазват,
навеки обругани. Да мълчат.
Запазих светлината. Тя ме води.
Въгленът превърнах във звезда,
та в храма на душата да проходи
духът на нестинарската жена.

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??