27.05.2015 г., 23:40 ч.

Пак се завръщам в Никогея 

  Поезия » Бели стихове
700 0 1

Отслужвам молебен за душите на мъртвите,

знам че на тях не им е студено, а аз зъзна.

В тунела е мрачно, въпреки че се моля на спомена

и на дивото зло погубило семейството ми,

за малко топлина.

 

Грешно е дето са дали живот на обречените.

 

Докога ще мисля за раната

и за хората с тъжни лица,

на които приличам...,

докога студ ще нахлува в мислите ми,

пак вдишвам остри иглички

и тръпки от първия въздух

в дробовете ми, без да го искам...

 

Спомням си Небесния купол, вика на ангела мой

и смъртоносната болка в очите на Старите

 

бях уплашено малко момче...

 

болеше ме

 

"умирах от болка, за да живея"

 

ДА...

 

 

© Росен Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??