18.11.2010 г., 22:34 ч.

Памук 

  Поезия » Любовна
625 0 3

 

Въздухът е натежал от влага.

Чувствам се като в пакет памук.

Оглеждам се втренчено и се ослушвам

за всеки приближаващ звук…

 

Нищичко не виждам,

дори не знам защо съм тук.

Не мога да открия смисъл

в този примамлив житейски памук...

 

Колко мек е и е топъл,

някак пухкав, плътен и… сив.

Какавидно пашкулест е даже,

но аз се чувствам завит…

 

И така до другото пробуждане

на тъмнината околна напук…

пак ще кажа спокойно:

“Мен ме има, аз съм тук…”

© Яни Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??