2.08.2024 г., 8:59 ч.

Папагал 

  Поезия » Друга
100 0 0

 

Затворен в тясна, златна клетка
подсвирва шарен папагал,
красивите криле размахва 
и прави се на клоун сега.

 

Разхожда се по дървената летва,
изтъркана от острия му клюн
и с вдигната глава наперен
осмисля думите от вън.

 

Жаргон очаква ти да му подхвърлиш,
запомня го от раз за първи път.
И след това веднага ти отвръща,
За да разсмее твоя черен ден.

 

Повтаря ли, повтаря папагала,
Подхранван от човешките слова.
Дори да те обиди му прощаваш,
Защото Ти научи го така!
 

© Николинка Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??