11.12.2019 г., 11:20 ч.

Парад на Самотата... 

  Поезия » Любовна, Друга
408 2 1

 

Парад на Самотата...

 

А в късна нощ, когато Самотата

с крадливи стъпки въздуха раздвижи

ти знаеш, че до утре по вратата

ще тропат само призраци и грижи...

 

Сънят тогава вън ще се разхожда,

по улиците сам ще си свирука

и чак на сутринта ще е възможно

до теб, за малко да приседне... Тука...

 

... В такава нощ си помисли за мене

и може от от това да ти олекне!...

А разпиляните: мечти и време

да дойдат със зората... Мимолетно...

 

... Спомни си как тогава ме подкани

във оня миг да те докосна плахо,

но как за тайната на любовта ни

по Цялата Земя и не разбраха...

 

Понеже искаше да бъдат тайна

не само чувствата... Мечтите даже!...

– Днес Цялата ти същност се разкайва,

че дума няма на кого да каже!...

 

А всичките желания отлагани

стоят треперещи сега пред прага:

в безкрайно закъснялата покана

от сбърканата ти  Житейска са́га...

 

*     *     *     *     *     *     *    *

 

... И е́то тъй сега във Самотата

отхвърлената плът си отмъщава

и няма кой да хлопне по вратата...

 

– Да влезе... Да погали в нощ такава...

 

10.12.2019.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Великолепна творба, Коста! Удоволствие бе да прочета - образност, ритмичност, богатство на изказа, дълбоко чувство! Поздравления!
Предложения
: ??:??