31.05.2024 г., 11:26 ч.

Парадокс 

  Поезия » Гражданска
40 0 0

Родила се някога звезда.

В началото мъничка била.

Със времето растяла.

И все по-ярко заблестяла.

И после някак появили се 

планети.

Една от друга по-красиви,

светли.

И, о чудо !

Появил се и човека.

Звездата била радостна,

като майчица щастлива.

Растял човека.

Влязъл в пубертета.

Игра измислил.

Да погуби родната планета.

Изобретил ,,звезда,,.

И на Бог подобен

създал си бойна ядрена

глава...

© Живко Делчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??