2.02.2022 г., 10:08 ч.

Патилата на една "поетеса" 

  Поезия » Хумористична
625 1 4

Аз па, са да ви разкажа мойте патила,

че животът ми протече, като в приказка,

аз съм млада поетеса къмто петдесет,

англичанин ме ареса - убав и напет.

 

Той реши да ма покани, тъй да вида свет,

нарамих чушки и буркани, капачки и оцет,

трушийка да му спретна блага, че нямал си жена,

чорапите да му закърпя, та купих и игла.

 

Багажа стъкмих най- накрая, дойде и моя ред,

отидох на фризьор, гореща, вредих се най-отпред:

Косата по английски!! - казах, със лимба на челото,

мустака да го изтъните, а вЕждата да е в едно.

 

Излязох първа убавица от модния салон,

една красива кукувица, със новия бретон,

вървя по улиците важна и всички гледат мен,

мома английска - ще сполуча със тоз красив ерген.

 

Запътих се към евро мола, за него да се пременя,

бельо си купих - розови кюлоти, сутиен за сто лета,

напъхах се в лилави гащи на малки морави цветя,

облякох блузка на райета и ле- ле - аз летя.

 

Е, те ме те, у Англията вече, ослушвам се за тоз ерген,

а той като видя ме, мили Боже, попадна мигом в плен,

загуби си гласа човека, изпадна във захлас,

а аз усмихнах се щастливо и го почерпих с праз.

 

Та каза ми да го изчакам малко, да донесе един букет

и пръстен, и бонбони даже, и питчица със мед...

Та още чакам да се върне, вися от месец тук,

добре, че имам във торбата домати, чушки, лук.

 

© Неземна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??