6.10.2010 г., 21:41 ч.

Патологичен лъжец 

  Поезия » Друга
855 0 3

 

Излъгах те, че не си ми първия.

Излъгах те, че зная как се прави.

Излъгах, че не искам да обичам;

че веднъж със теб ми е достатъчен.

 

Излъгах те, че не си единствен;

че като тебе имала съм много.

Излъгах те, че не би ми липсвал;

че нощем не сънувам тебе.

 

Излъгах, че не искам да ме търсиш.

Излъгах, че за теб не мисля.

Излъгах, че мразя изражението ти,

когато ме гледаш и ми се усмихваш.

 

Излъгах, че мразя очите ти;

че ненавиждам устните и ръцете ти.

Излъгах, че не помня името ти.

Излъгах те, че не те обичам.

 

А ти... защо, по дяволите, така ми вярваш?!

 

 

© Сюзън Смърт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • не е ли по- лесно просто да кажем истината ...
  • или може би лъже добре...или пък не достатъчно
  • Или е добър актьор или не чете в очите. Или просто така му изнася.
Предложения
: ??:??