Лази, лази,
паяк лази
и на земята,
и на небето.
Лази, лази,
как се пази
и на земята,
и на небето?
Аз се пазя
и си имам
своя собствена градина
и тя се нарича паяжина!
Ех, че хитро,
ех, че смело.
Брей, това е ново дело!
Хем се спуска,
хем се качва,
хем си прави своя къща.
И на стената,
и на тавана
пак си е добре в юргана.
Ние винаги вървим в комбина,
това сме паякът и паяжина!
© Моника Любенова Всички права запазени