14.02.2012 г., 20:36 ч.

Пази, Боже, сляпо да прогледа! 

  Поезия » Хумористична
1118 0 1

 

Като същински стари европейци,

смъкнали балканския си ямурлук

и дваж по-примерни епикурейци,

не правим вече на Европа напук.

 

Учебниците по история преписахме,

сменихме старите факти завчас,

по "молба" на Запада ги нанизахме

да говорят "европейски" за нас.

 

Пребихме се да станем технократи -

езика древен да "обогатяваме".

Открихме на всеки ъгъл банкомати,

за българщината - петак не даваме.

 

С "чат-ене" децата ни общуват.

Четене на книги ли?! Боже, пази!

Политиците се правят, че не чуват,

народът - упорито си мълчи...

 

В  БТ не се говори вече "на живо".

Каналите ù бълват са само "лайф",

държащите (на)родното кормило

тихичко правят гаф подир гаф.

 

Всевишният, объркан, наблюдава.

И той на глупостта ни се нагледа.

От там не може съвети да дава.

Пази, Боже, сляпо да прогледа!

© Галина Карааргирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??