5.07.2012 г., 1:12 ч.

Печената тиква 

  Поезия » Любовна
811 0 18

Те идват на прозореца ти често

и пишат по перваза: чук-чук-чук.

Четеш редовно всички птичи вести:

отложен полет, подранил капчук.

 

А току тъй въпрос за мен изниква

и пламват сякаш твоите страни:

че лирата съм разменил за тиква,

понеже е замлъкнала със дни...

 

...че даже и през утрин неприветна

замятам в парка крачолите сам.

Ще дойдеш. И додето те наметна

с тъгата си, ще мръзнеш дълго там.

 

Оттам нататък и слепецът значи

без грешка бъдещето би разчел:

гора, къщурка на крачета пачи,

дърва ще цепя, оградил със тел...

 

...съня ти, а когато те изтика

от ложето по пладне лъч горещ...

ще те гостя с препечената тиква,

със семките й - птичия кортеж.

© Ивайло Терзийски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??