22.05.2007 г., 9:22 ч.

Пейзаж 

  Поезия
527 0 4
Пейзаж

Луната - побеляла врачка,
разпръсва бобени зърна
и пръстите й кокалести мачкат
премръзналата тишина.

Звездите плахо се ослушват -
тя тази нощ ще им гадае.
Обречена от тях една е -
ще падне да подпали сушата.

Ще лумнат бързо пламъци високи.
Морето в тях ще се огледа.
И ще поемат някаква посока
два влюбени узрели слънчогледа.

© Величка Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??