19.11.2022 г., 9:24 ч.

Пепелен здрач 

  Поезия » Друга
378 3 6

Тихи листи в пепелния

здрач

носят ухания греховни. 

Тихо дъжд отронва летен

плач, 

падат думи сладки и

отровни.

 

И засяда в хладен трон

нощта,

към земята с тъмен 

поглед гледа.

Само  в близката гора

морна сянка се измъква

бледа. 

 

Стъпките й пукат вейки от

сумрак. 

Във косите й приспива се

реката. 

Тихи листи се отронват

пак. 

Падат тихо. И пристига

тишината.

© Анелия Тушкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??