26.05.2009 г., 20:13 ч.

Пеперуден 

  Поезия
751 0 10


И Господ бях за теб, и простосмъртен -
защо ли ме създаваше такъв?
Винаги те слушах, ала късах
впитата във гушата ми връв.

И мъка бях за теб, и силна радост -
защо на теб ти пукаше за мен?
Ти можеше дори да не пострадаш
от сблъсъка със моите ръце.

И пазител бях за теб, и похитител -
как така не те и достраша?
Намираше доброто във сълзите,
а лошото - във целия ми нрав.

И остър бях към теб, и пеперуден -
какво видя във моите очи?

Ти може да обичаш много други.
Но няма да е същото, нали?


© Валери Шуманов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??