25.06.2008 г., 6:29 ч.

Пеперуден прах 

  Поезия » Любовна
627 0 13
Повтаряй ме в слънчеви дни и в лунни нощи,
като нежен, поетичен свитък ме запечатвай
с целувка безкрайна и страст нестихваща
на любовната клада, двама ни изгаряй!

Желана, докосваща болка, не затихвай,
с боя сакрална, с пестелив прах пеперуден
рисувай етюди за мен, о, светъл мой стих -
богоизбраник небесен, в палат изумруден!

Завръщай ме пеперудено преродена,
ветрило изящно с целувчен отпечатък,
магическо заклинание и жажда утолена
от висши стихии, дарили ми що е... знакът...

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??