14.05.2018 г., 16:50 ч.  

Пеперуди 

  Поезия » Пейзажна, За деца, Друга
468 1 5

 

 

Видях ви – пъстроцветни теменуги,

разпръснати сред парещата шир.

С неземни цветове и даже с други –

по-ярки от седеф и от сапфир.

 

От лятото откраднахте дъгата,

завихте се със нейния воал.

Звезди – родени с тайнство на Земята,

милиарди папийонки от опал.

 

От малки буби вий сте изпълзели,

в пашкул развихте се – невзрачно сив.

Мечти сега сте, въздухът оплели

във бляскав танц, тъй приказно красив!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??