Град на богата
и щедра земя,
град на мъже Богатири,
от черното злато
на твойте недра
растяха, набираха сили!
В галерите мрачни,
всред тъмни стени,
със светли звезди на челата,
къртеха златните,
черни скали
и качваха вън топлината!
И литваха влакове
бързи в нощта,
бръмчаха заводски машини,
да има във всеки
дом светлина,
работеха тежки юзини!
Град на смели
и силни мъже,
град на мъже, Богатири,
от твоето топло
и щедро сърце
България черпеше сили!
© Ракина Радева Всички права запазени