16.06.2013 г., 11:30 ч.

Песен за морето 

  Поезия
547 0 0

Песен за морето

 

Насред пътя край гората

седи един човек.

Без обувки и заплата

животът не е лек.

 

Само със една китара

възпява той света.

Музиката ме накара

вървежа си да спра.

 

Пееше ми за морето

със пресипналия глас

и за миг във мен детето

заслуша се в захлас.

 

Плавал някога в морето

и бил велик моряк,

нему винаги сърцето

там се връща пак.

 

Ала старец днес обаче,

захвърлен на брега,

той решил е да не плаче,

избрал е песента.

© Михаела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??