7.04.2010 г., 23:01 ч.

Песен за щурчето 

  Поезия » За деца
3255 0 32

Денем е с цвета болнав

на тревицата под камък:

от щурчета щури май

сутрин нужда никой няма.

Но щом падналият мрак

всички пътища затрупа

и най-смелият юнак

спре се в дом или хралупа,

то простира глас така,

сякаш то крепи небето.

Става чудна вечерта,

щом засвири вън щурчето!

© Цонка Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??