6.12.2007 г., 11:11 ч.

Песента на рибаря 

  Поезия
1671 0 19
                                   Тъмно е над морето.

                                   Блъскат чела вълните.

                                   Къпят с вода лицето.

                                   Лодката е пробита.

                                   Страшно е. Не утихва

                                   черната морска стихия.

                                   Вятърът днес е сприхав.

                                   Скубе ме и ме бие.

                                   Златният кораб в мрака

                                   като звезда изгрява.

                                   Има надежда. Чакам

                                   кораба да доплава.

                                   Идва свети Никола,

                                   лодката да запуши,

                                   преди водата отдолу

                                   да я погълне бездушно.

                                   Идва свети Никола.

                                   Той ще спаси рибаря.

                                   Само на него се моля.

                                   В него е моята вяра.

                                   Мрежите да сребреят.

                                   Щом се прибирам в къщи,

                                   песен за него пея.

                                   Винаги да ме завръща.

                                  

Не се получи много хубаво, но е от сърце.

Честито на всички именници, бургазлии, рибари и банкери, които празнуват днес!!!

                                                                     

                                                          

© Валентина Шейтанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??