8.11.2019 г., 23:30 ч.  

Песента на сърцето ми 

  Поезия » Друга
650 3 5

Да, гласът на сърцето ми сигурно има
своя летен щастлив камертон, свое "ла".

И в оркестъра струнен на близката зима

е цигулково соло за сняг и крила.

 

Да, сърцето ми сигурно знае, че пътят

е строшено легато и реже до кръв.

Но Вивалди върви по кристалното бърдо

босоног и щастлив, че обхожда го пръв.

 

Да, сърцето ми няма стени монолитни. 

То е топка от рошави топли пера.

С всеки удар се готви нагоре да литне

към вълшебната сребърна зимна гора.

 

И изгрява подобно звезда в небосклона

бос, мигът, изтанцуван в света ни обут.

И когато снегът на иглички се рони,

да, сърцето ми пламнало пее от студ.

© Петя Цонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??