10.05.2018 г., 19:41 ч.

Пешка до пешка 

  Поезия » Философска, Гражданска, Друга
410 3 2

Ний всички пешки сме, да пешки –

парчета плът пропити с грешки.

А някои се имат други –

корони носят с изумруди.

 

Качили са се на Майбаси

и вътре подредили маси.

Облекли са се в Прада, Гучи

и чакат чудо да се случи.

 

А трети пък са се оплели

в недостижимо висши цели

и гордо стиснали юмруци,

да надживеят пра-правнуци.

 

И всеки другия ще смаже,

та по-високо да покаже

колите, новите си дрешки,

или умът си – свръхчовешки.

 

Ех пешки, пешки, дребни пешки,

участваме във общи смешки.

Недейте все се изживява,

с на Платон и Рокфелер слава!

 

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Елка! Ако не владеем самоиронията и не се надсмиваме над собствените си недостатъци сме загубени. Това е мерило за интелигентност!
  • Някои наистина се вземат много насериозно! Напразно! Много ми хареса стиха! Поздравления
Предложения
: ??:??